Sosyal Medya

Coğrafyamız

ABD yetiştirdi DAEŞ’in Irak sorumlusu oldu

ABD'nin özel olarak eğittiği Tacikistanlı Gulmurod Hazimov'un DAEŞ'in Irak sorumlusu olduğu belirtildi.



ABD'nin başına ödül koyduÄŸunu açıkladığı Tacikistanlı Gulmurod Halimov'un, bizzat ABD tarafından özel olarak eÄŸitildiÄŸi ortaya çıktı. Tacikistanlı Gulmurod Halimov, terör örgütü DAEÅž’in Irak’taki en üst düzey yetkili olduÄŸu belirtiliyor.

ABD, TACÄ°KÄ°STAN’DA ÖZEL OLARAK EĞİTTÄ°

Tacikistan'da ABD'nin geçmiÅŸte eÄŸitim verdiÄŸi özel kuvvetler biriminde albay ve keskin niÅŸancı (sniper) olarak görev yapan Gulmurod Halimov, DAEÅž’e katıldığını açıklamıştı. Halimov, DAEÅž tarafından Irak'ta operasyonlardan sorumlu en üst düzey komutanlığa getirildi.

HALÄ°MOV, TERÖR ÖRGÃœTÃœ DAEÅž’Ä°N IRAK SORUMLUSU

ABD geçtiÄŸimiz günlerde Halimov'un başına 3 milyon dolarlık ödül konduÄŸunu açıklamıştı. Halimov'un Irak sorumlusu olarak atandığı, örgüt tarafından ABD'nin en büyük hedeflerinden biri haline gelebilir endiÅŸesiyle resmi olarak açıklanmasa da Irak'ın Al Sumaria haber ajansı Ninova vilayetindeki güvenilir bir kaynaÄŸa dayanarak bu bilgiyi teyit etti. Al Sumaria, DAEÅž’in Çeçen lakaplı Ebu Ömer el-ÅžiÅŸani’nin geçtiÄŸimiz temmuz ayındaki koalisyon saldırılarında ölmesinin ardından böyle bir karar aldığı belirtiliyor.

ABD’LÄ° BÄ°RLÄ°KLER TARAFINDAN ABD’DE DE EĞİTÄ°M GÖRDÃœ

Özel Eğitimli Küresel Terörist olarak damgalanan Gulmurod Halimov'u geçtiğimiz şubat ayında da Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi de yaptırım uygulanan kişiler listesine almıştı. alimov, geçmişte özel savaş taktikleri konusunda eğitim almak amacıyla ABD'ye gelmiş ve Dışişlerine bağlı Diplomatik Güvenlik ve Anti-terörizm birlikleri tarafından özel olarak eğitilmişti.

RUSYA, ABD VE TACÄ°KÄ°STAN’I TEHDÄ°T ETMÄ°ÅžTÄ°

Gulmurod Halimov, geçtiğimiz yıl yayınladığı bir video ile DAEŞ için savaştığını açıklamış ve aralarında Rusya, ABD ve Tacikistan gibi ülkelerinde olduğu pek çok ülkeye yönelik şiddet eylemleri düzenlenmesi için çağrıda bulunmuştu.

Kaynak: Ajanslar

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.